Hans Pauli Olsen bygger sine skulpturer op i overensstemmelser med den klassiske teknik, hvor skulpturen vokser frem inde fra kernen og udefter. Det er håndens spor gennem leret, håndens aftryk i materialet, som danner den overflade, vi møder.

En ekspressiv og levende overflade, der får figuren til at leve og ånde. Hans Pauli Olsen arbejder med skønhed. Med kroppens skønhed og geometri, med kroppen som en dynamisk og udtryksfuld væren.


Hans Pauli Olsen er nok gået i traditionens fodspor, men han har gjort det på den moderne skulpturs betingelser. Han bruger formelle greb

som greb som f.eks. det serielle, hvorved den enkelte skulpturs patos undermineres, fordi den bliver en del af et større billede, en større struktur.

Ligeledes er figur og sokkel ofte uadskillelige. Figuren hviler ikke længere som den ophøjede skulptur på soklens faste fundament, men har opsuget soklen i sig, og er stedt som en hjemløs og nomadisk gestalt. Hans Pauli Olsen forholder sig til det givne, kroppen og menneskefiguren, men han er ikke interesseret i at gengive virkelighed an sich. Det handler om kunst. Om de skæve billeder og skalaforskydninger, som et blik gennem vand kan give, eller om en spejlings absurde fordobling. Han skaber billeder på menneskets eksistentielle væren, på følelsen af ensomhed, på oplevelsen af stilhed i mødet med naturen, og på skabelsens kraft.


                                                        Mai Misfeldt 

23.01 – 02.02.2014


HANS PAULI OLSEN  / STÅENDE BILLEDER

skulpturinstallation


14.02 – 22.02.2014


FRU RIGMOR / OVENPÅ

Performance og installation


OVENPÅ


Der ligger ting.................

Det er...............

Kan det være..............

Flyder det............

De er .............

Siderne er............

Jeg er ..............

Her ligger glasuren ovenpå..............Svends bibliotek

13.03 – 23.03.2014


Frode Gundorf Nielsen

ALTING FLYDER STADIG

Lydinstallation med glas, vand, luft og teknik på alle hylder i Svends Bibliotek.

Den græske filosof Heraklit (ca. 540 - 475 f.v.t.) taler i dunkle vendinger om altings ustandselige forandring, noget vi vel med vor tids omstillingsparathed kan nikke genkendende til.


Arbejdet med lydinstallationer, opsætningen og nedtagningen, har en hvis nomadeagtig karakter, værket eksisterer som udstilling i kortere eller længere tid, hvorefter det pilles fra hinanden og flyttes til et nyt sted. Hver gang skal værket tilpasses til de nye omgivelser, det gælder både visuelt og akustisk. Sideløbende skabes der stadig nye lydskulpturer og lydsekvenser.


I Svends Bibliotek vises en lydinstallation koncentreret om lyden af luft i vand i store og små glas. Hele processen bliver her lagt åbent frem på hylderne, så det er muligt at få en fornemmelse af sammenhæng mellem det tekniske og det akustisk visuelle udtryk.

Ved hjælp af en rumføler sættes lyden igang, når døren til biblioteket åbnes.

Man kan sige at værket kun lever, når der er publikum til stede.    


25.04 – 04.05.2014

Olivia Holm-Møller

DEN GRØNNE KJOLE 

10.05 – 18.05.2014

Mikael Hansen
RARITETSKABINET


Jeg har det ofte sådan, at et ord – og hvad det indeholder af betydninger – kan være bestemmende for et kunstværk eller en udstilling. Det skyldes formentlig ønsket om at prioritere indhold frem for form.

Selvfølgelig kan man ”lege” med forskellige skrifttyper, men ord (og den kontekst de er placeret i) er først og fremmest indhold, som tolkes ud fra modtagerens sociale og kulturelle baggrund.


Da jeg første gang så Svends Bibliotek, med henblik på en kommende udstilling, faldt ordet ”Raritetskabinet”

mig umiddelbart ind. Ordet danner associationer i en lidt uklar mystisk retning, med eneret for overklassen, degenereret og museal, og denne (min egen) tolkning passer fint med mit billede på kunstens position.


For en sikkerheds skyld slog jeg op i ordbogen for at se hvordan den forklarer raritetskabinet: ”samling af sjældne og mærkelige genstande ……………fra 1500-tallet blev eksotisme et led i hofkulturen. Menagerier, raritetskabinetter og kunstkamre demonstrerer en magt, der gik til de fjerneste grænser”.


OK, min egen forklaring var altså ikke helt ved siden af og dermed var titlen på denne lille ud-stilling hjemme.


De udstillede objekter er et udvalg af min produktion igennem 40 år. Der er dog enkelte genstande som jeg ikke

har lavet, men som har overlevet utallige oprydninger. De må derfor have en vis betydning både for mig personligt og dermed også som inspiration i mit arbejde.


Om mit Raritetskabinet kan leve op til at være en samling af sjældne og mærkelige genstande vil jeg overlade til publikum at bedømme. Da de kun findes i ét eksemplar er de i hvert fald sjældne.


         

/ Mikael Hansen

LIGE I SKABET / ARTIST BOOKS/

200 DANSKE OG UDENLANDSKE KUNSTNERE

13.09 – 21.09.2014

ÅBEN TIRSDAG TIL SØNDAG KL. 14.00-17.00


PRESSEMEDDELELSE

POP-UP UDSTILLING

UD AF SKABET

ARTIST BOOKS/200 KUNSTNERE
Sommerfuglevinger, isbjørneskind, marmor og papir

10. – 26. oktober 2014


Mere end 200 kunstnere udstiller hver deres Artist Book. Langt de fleste er unika værker lavet specielt til udstillingen. Efter en intim visning på udstillingsstedet Svends Bibliotek på Østerbro (1,6 m2!) kommer de mange smukke og originale bøger nu i selskab med verdenskunsten. På Nivaagaards Malerisamling vil bøgerne blive vist i den gamle museumsbygning, og fra væggene vil Rembrandt, Bellini, Cranach, Købke, Lundbye og alle de andre se ned på deres kunstneriske arvtagere.

På Svends Bibliotek hed udstillingen LIGE I SKABET. På Nivaagaards Malerisamling popper udstillingen op under navnet UD AF SKABET. På museet glæder vi os meget til at lægge hus til denne vigtige kunstneriske manifestation, der både viser samtidskunsten, når den er allerbedst og mest generøs og ikke mindst en række enestående kunstværker, der både kan beses og berøres.

Artist Books er kunstværker i form af bøger - hovedsageligt unika værker lavet specielt til udstillingen. Der er foldede bøger, notesbøger, krøllede bøger, hæklede bøger, fine kunstbøger, bittesmå bøger, strimlede bøger, ”hånd”bøger, bogstavbøger … mere end 200 forskellige bogværker lavet af kunstnere fra ind- og udland.

Holder man af bøger, holder man også af at røre ved dem. Derfor stiller museet hvide bomuldshandsker til rådighed for alle de nysgerrige.Med venlig hilsen

Michael Bjørn Nellemann
Nivaagaards Malerisamling


KOMMENDE UDSTILLINGER


IND I SKABET / Artist Books / 200 kunstnere

Svends Bibliotek på Bakkehusmuseet

Rahbeks Allé 23, Frederiksberg


23. januar – 1. marts 2015.

Fernisering den 23. Januar kl. 16 – 19

FORÅR 2015

> Hartmut Stockter


> Sophia Seitz-Ramussen


EFTERÅR 2015

> Vibeke Mencke Nielsen